Ateliere de identitate
Dacă aveți nevoie de îndrumare, programați o oră creativă în ATELIERE DE MEȘTERIT BUCURII @ ROSFERA (prin E-mail, Facebook, Instagram, de luni până vineri, între orele 18-19)
#CINESUNTEU, #CESUNTEu
Repere: #identitateacomunitati #identitatedegrup #identitatedeneam #identitateprofesionala #identitatedecuplu #identitateamea #viatamea
EU ÎN UNIVERS
EU CA UNIVERS
UNIVERSUL MEU
VIAȚA TA ȘI FIINȚA TA CONTEAZĂ!
ROSTUL VIEȚII UNEI FIINȚE:
Aspect principal al vieții: EMANAREA ENERGIEI IUBIRII: Orice ființă este lăsată în această lume pentru a emana energie vie necesară în univers. Omul are capacitatea de a gestiona puterea energiei-lumină vie, pe care o emană în univers prin alegerea iubirii, în diferite forme.
ACȚIUNE
EXPERIENȚĂ
TRĂIRE/ EMOȚIE
ENERGIE
ROLUL sau MENIREA UNEI FIINȚE:
Aspect secundar al vieții: În acest mecanism al lumii în care trăiește o ființă, contribuie sau este utilă conform cu înzestrările pe care le are, astfel obținând și cele necesare propriei vieți:
- rol în raport cu mediul înconjurător - locul și utilitatea ființei în această lume;
- rol în societate (utilitate în comunitate, în grupuri din care face parte etc.);
- rol în familia de proveniență sau în viața unor persoane cu care se intersectează în călătoria vieții.
CE RĂMÂNE ÎN URMA OMULUI: urmele iubirii lăsate în această lume și iubirea din sufletul care pleacă la sfârșitul călătoriei vieții
Parcursul DRUMULUI VIEȚII unei ființe
(depinde de identitate și de bagajele cu care ființa vine pe lumea asta și cele pe care le acumulează în timpul vieții)
Până la 6 luni
De la 6 luni la un an
De la 1 an la 2 ani
De la 2 la 3 ani
De la 3 la 7 ani
De la 7 la 10 ani
De la 10 la 14 ani
CERCUL FIINȚEI se detașează treptat de cercul mamei, al tatălui și al îngrijitorilor, restul devin îndrumători sau parteneri de joacă
- pasiunea în parcursul profesional
- iubirea pe drumul parcurs împreună cu un partener (în cuplu)
- pășirea pe calea copiilor, cu dăruirea iubirii necondiționate, ca părinți sau ca îndrumători
- călătorii și experiențe împreună cu prieteni
CERCUL FIINȚEI se intersectează mai mult sau mai puțin cu cercurile altor ființe cu care se însoțește
ADULT VÂRSTNIC
CERCUL FIINȚEI se intersectează mai mult sau mai puțin cu cercurile altor ființe cu care se însoțește
CERCUL FIINȚEI se identifică cu universul
Privind cu atenție viața lui Mitzi, atragem atenția asupra a ceea ce este important în viața omenească (repere regăsite și în modelul de piramidă a vieții oferit ca POMUL VIEȚII)
Călătoria vieții se va desfășura în funcție de familie.
Rolul în raport cu tovarășii de călătorie (care ne însoțesc în diferite etape ale călătoriei vieții) va fi stabilit în funcție de genul feminin sau masculin, de înzestrările cu care am venit în această lume, de locul unde ne-am născut și de cunoștințe. ”GHIZII” din REȚEAUA CREATIVILOR vă pot îndruma pe scurtături sau la răscruci ale vieții (MENTORI sau PSIHOLOGI)
Contextul în care călătorim? Spațiul personal, mediul geografic sau sistemul socio-cultural ne pot influența parcursul, trebuind să ne adaptăm la condițiile exterioare
Sunt utile pentru diverse nevoi, pot ușura și înfrumuseța viața, însă prea multe bagaje îngreunează parcurgerea drumului, iar călătorul devine preocupat de bagaje, în loc să se bucure de lumea prin care trece și de experiențe
Depinde de ritmul universului și al celor din jur, dar și de nivelul de evoluție al ființei pe AXA VIEȚII (vezi mai jos POMUL VIEȚII) - cei care sunt la primele două niveluri (având bagajele inițiale și rămânând la nivelul ființei primare) vor călători doar ”cu picioarele”; cu cât ființa urcă pe axa vieții și acumulează podoabe pentru pomul propriei vieți, călătoria va fi mai plăcută - fiecare alege să parcurgă drumul vieții într-un anumit ritm, doar cu ce a primit de la natură sau ca și cum ar avea o trotinetă, o bicicletă, o mașină, o mașină foarte bună, un avion, o rachetă... poate alege să călătorească singur sau în grup, cu autobuzul, cu trenul, cu avionul...
De la momentul concepției până la capătul drumului vieții sunt multe răscruci (alegeri), unele le facem singuri, altele nu depind de noi. Pe lângă SCOPUL călătoriei, este important să fie clar ce dorim să găsim la destinație.
Conturarea cât mai clară a reperelor anterioare va contribui la o călătorie împlinită prin viață, iar călătorul se va putea bucura de ceea ce îi oferă această lume.
ATELIERUL 1 - EXPERIENȚELE FIINȚEI
Aceste exerciții pot fi utile oricui, la orice vârstă, pentru a găsi repere de identitate la nivelul 3 de la GHIDUL/ BRADUL VIEȚII - NIVELUL CUNOAȘTERII/ ÎNȚELEGERII (#cumsunteu) - pot fi găsite răspunsuri la întrebarea DE CE sunt așa? Părinții pot nota experiențele copiilor la ATELIERE DE MEȘTERIT BUCURII PENTRU COPII
(click pe + sau - pentru a desfășura sau restrânge conținutul reperelor).
Copilul vândut pe fereastră
(#BârsăudeJos #SatuMare)
OBICEIURI, TRADIȚII, CREDINȚE la români
Remedii împotriva deochiului
MĂRTURII (experiențe împărtășite)
Vedeți în pagina ATELIERE DE IDENTITATE - CĂLĂTORIA LUI MITZI - repere care ar trebui să fie minim necesare și pentru viața oricărei ființe umane.
Filmulețul apare și pe pagina Facebook ”Calatoria lui Mitzi” (https://www.facebook.com/calatoria.lui.mitzi/videos/239697965547335) sau pe Instagram @ateliere.de.identitate
ATELIERUL 2 - CERCUL FIINȚEI
(click pe + sau - pentru a desfășura sau restrânge conținutul reperelor).
Vedeți în pagina ATELIERE DE IDENTITATE - CĂLĂTORIA LUI MITZI - repere care ar trebui să fie minim necesare și pentru viața oricărei ființe umane.
ATELIERUL 3 - BAGAJELE VIEȚII
@calatoria_lui_mitzi #bagajelevietii #calatorialuimitzi #bucurie #viatacumitzi #viatapeintelesulluimitzi #atelieredeidentitate #rosfera #salvatianimalele #helpcats Lista cu BAGAJELE VIEȚII de la Ateliere de identitate @RoSfera se referă și la înzestrările fizice cu care vine o ființă pe această lume. Însă Piticuța noastră, care s-a născut cu o deformare a tractului intestinal ce i-ar fi făcut viața aproape imposibilă, ne-a arătat cum ar trebui să ne bucurăm de viață cu resursele pe care le avem și oricât timp am petrece în călătoria vieții. Zilele pisicuței sunt nenumărate datorită celor implicați prin @salvati.animalele ♬ original sound - Calatoria_lui_Mitzi
ATELIERUL 4 - DESPRE IUBIRE
(Nu pierde timpul primit pe lumea asta cu experiențe fără iubire)
A te iubi/ a te plăcea pe tine însuți/ însăți este o formulare improprie, care cel mai adesea reflectă raportarea cu o experiență exterioară sau în relație cu altă ființă.
Există o relație între două ființe (părinte copil/ parteneri de viață/ prieteni/ tovarăși) în măsura în care sunt împlinite aspectele iubirii.
(click pe + sau - pentru a desfășura sau restrânge conținutul reperelor).
Vedeți în pagina ATELIERE DE IDENTITATE - CĂLĂTORIA LUI MITZI - repere importante și pentru viața oricărei ființe umane.
ATELIERUL 6 - CONEXIUNI
O ființă este parte a întregului univers, care se află în conexiune cu restul universului sau cu ființele din jur, relațiile fiindu-i necesare pentru a-și satisface nevoile (materiale sau spirituale), pentru a experimenta (a trăi - a simți - a emana energie în univers) și pentru a se descoperi pe sine.
Împodobim pomul vieții împreună
(model de definire a identității individuale propus la RoSfera)
REPERE DE IDENTITATE pentru creativi @ RoSfera
Împreună cu NEGRU PE ALB și EDITURA SAGA, se conturează Ghidul vieții, care poate ajuta pentru a avea o viață în ordine și o stare de bine. Paginile care se adună acolo pot fi descărcate în format pdf.
(model de definire a identității unui grup - creativii români, care se suprapune și peste identitatea de neam, însă având ca reper comun identitatea profesională)
CREAȚII CARE REFLECTĂ IDENTITATEA
Pomul vieții lui MiniMitzi - cu toate steluțele (experiențele) care i-au luminat viața, de la primele trei niveluri, având ca tulpină/ suport experiența iubirii - conturate la Ateliere de scriere ca modele pentru cei care doresc să ”împodobească” nivelurile de bază ale Pomul vieții lor.
Niveluri ale vieții (steluțe) făurite la ATELIERELE DE IDENTITATE

(click pe + sau - pentru a desfășura sau restrânge conținutul reperelor)
- #identitateprofesionala (#cesunteu)
- iubirea ca pasiune și creativitate
- #eusicelalalt: atracția și chimia
- #eusicelalalt: necesități de bază ale iubirii
- #euinUnivers: Ce rol am în raport cu Universul (cu Totul)? - o ființă este în Univers (Tot) precum o celulă în corpul unei ființe
- sistemul uman între celelalte sisteme de pe Terra (lanțul trofic)
- eu în sistemul uman
- #eucaunivers: mecanismele ființei umane
- nevoi fiziologice și de supraviețuire
- experiența iubirii prin afecțiune (atenție și valoare din partea părinților sau a îngrijitorilor)
STELUȚĂ DE OBȚINUT LA ACEST NIVEL
ACTE PERSONALE OBLIGATORII
Între cei întrupați în lumea asta și cei de Dincolo există doar granița trupului. Am primit darul vieții în această lume, nu am decis noi să ne naștem în corpul pe care-l avem, însă ne-am născut să experimentăm iubirea, în diverse forme pe care le putem trăi doar pe lumea asta.
Momentul conceperii unei ființe este precum un big bang și este posibil doar datorită divinității.
- Fiecare ființă este în univers precum o celulă într-un organism.
- Putem alege în orice moment să vibrăm intens în loc să pâlpâim ca o luminiță plăpândă.
- #identitateacomunitatii:
- #identitatedeneam & arborele familiei (#cinesunteu)
- #identitateculturala & condiții de viață, evoluția celor din jur (#cesunteu)
- #identitatereligioasa (#cesunteu)
- întâmplări determinante (#cesunteu)
La Atelierul de istorie nr. 2 sunt conturate câteva repere pentru definirea timpului în care fiecare își trăiește viața și cum aza timpului poate influența parcursul existenței cuiva.
- caracteristicile corpului fizic: anatomie, moștenire genetică (specie, rasă), sănătate (#cumsunteu)
- aptitudini/ talente (#cesunteu)
- temperament (#cesunteu)
- energie și iubire (valoare în familia/ neamul din care face parte)
Susțineți (www.rosfera.ro/sustine) acest proiect si celelalte activități de la RoSfera
* distribuind postările noastre,
iar dacă aveți posibilitatea
* fie să redirecționați din impozitul pe venit personal sau afacerii,
* fie să sponsorizați sau
* să donați,
fiind ONG, depindem de implicarea celor care ne apreciază activitatea pe care o desfășurăm împreună cu colaboratorii.
Apreciem și pe această cale implicarea celor care ni s-au alăturat în proiect: