Despre Rosfera

ROSFERA

ROSFERA este o zonă cu inspirație românească, destinată conexiunilor între reprezentanți ai industriilor creative, pentru a crea căi de comunicare și a realiza proiecte interdisciplinare.

Inițiativa a apărut cu scopul de a aduna produse și servicii românești pentru GALERIA ROSFERA, deoarece o dezvoltare sustenabilă depinde și de o susținere reciprocă, iar astfel ne-am lovit de nevoia de a găsi idei care să ne impresioneze întâi pe noi, pentru a le putea recomanda clienților. 

A început să se contureze o REȚEA A CREATIVILOR, în care să unim idei, proiecte, activități și, mai ales, să creăm conexiuni între cei care activează în domenii ale industriilor creative:

 • publicitate și marketing;
 • arhitectură;
 • meșteșuguri;
 • design: design de produs, design grafic și design de modă;
 • film, TV, video, radio și fotografie;
 • IT, software și servicii computerizate;
 • activități editoriale;
 • muzee, galerii și biblioteci;
 • muzica, artele spectacolului și arte vizuale.
 • MEMBRII REȚELEI CREATIVILOR sunt susținuți prin implicarea în proiectele derulate și promovarea lor sau a activităților lor.
Asociația Rosfera

În demersul nostru de a susține creativi, am obținut chiar noi susținere din partea multor persoane, companii, instituții sau organizații, care activează în domenii ale industriilor creative și nu numai... Astfel se împlinește scopul principal - de a uni idei, proiecte... -, iar activitățile celor interconectați în REȚEAUA CREATIVILOR se desfășoară în cadrul juridic al Asociației Rosfera. Prin prisma proiectelor dezvoltate în diferite contexte creative, avem intenția să conturăm și să difuzăm în întreaga lume imagini ale unor regiuni românești și ale valorilor de aici, dar mai ales să contribuim la bunăstarea locuitorilor prin implicarea creativilor în activități cu caracter social, educativ, ecologic etc.

 

Am primit și avem nevoie în continuare de susținere, soluții, implicare prin activități voluntare sau contribuții financiare, într-un cuvânt: ÎNCREDERE. Pe lângă beneficiile directe sau indirecte, care rezultă din activitățile noastre, pentru comunitățile implicate, ne revanșăm față de cei implicați:

 

 • VOLUNTARII (creativi și nu numai) sunt promovați pe căile noastre și pot beneficia de diverse oportunități din partea partenerilor sau care apar în proiectele derulate;
 • PARTENERII (companii, organizații, instituții) sunt piloni de bază ai activității noastre și dorim să le susținem activitatea, la rândul nostru, prin metode și căi agreate reciproc;
 • SPONSORII ȘI CEI CARE NE SUSȚIN CU DONAȚII vor avea de câștigat accesul la valorile pe care le promovăm și la activitățile pe care le derulăm, precum și beneficii anunțate în cadrul fiecărei activități în parte (donații putem primi și în contul ASOCIAȚIEI ROSFERA, înregistrată la Registrul Comerțului/ Asociațiilor și Fundațiilor nr. 341/ 25.05.2021, C.I.F. 44439483,  RO53 RNCB 0182 1701 7408 0001, deschis la BCR, iar pentru sponsorizări vă rugăm să ne contactați). Asociația Rosfera este înscrisă în Registrul Entităților și Unităților de Cult, informație care se poate verifica pe site-ul https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult/, folosind codul fiscal 44439483.
REALIZĂRI

REZIDENȚA PENTRU CREATIVI (I)

REZIDENȚA PENTRU CREATIVI, Baia Mare, prima ediție în 2020 (tema: LAVIȚA - banca-ambasadoare a Maramureșului)

LAVIȚA

(proiect continuu)

#ATMOSFERAINROSFERA

Filmări, fotografii, reportaje

(proiect continuu)

POVEȘTI DE MESERIAȘI

Adunate în colaborare cu Editura Saga

(proiect continuu)

SCOPURI

REZIDENȚA PENTRU CREATIVI (II)

Baia Mare, 2021 (a doua ediție - tema: GIRUETA)

PUNCTE DE CULTURĂ

Biblioteca de la bloc/ 

Puncte de cultură cu Laviță

ATELIERE DE MEȘTERIT BUCURII

Stare de bine prin creație/

#recreatinmaramures

DESCIFREAZĂ MARAMUREȘUL

Simboluri și tradiții

PARTENERI

PARTENERI

care ni s-au alăturat

 

Apreciem și pe această cale implicarea celor care ni s-au alăturat în proiect:

Editura Saga

www.editurasaga.ro

,

,

ASOCIAȚIA

VALEA VERDE

Servicii Juridice

Drepturi de proprietate intelectuală

TECH ENTREPRENEURSHIP

Connect Cluj & Maramureș startups

CONSULTANȚI:

 • Dr. MIHAIELA ILEA - referent științific, lector universitar la Facultatea de Teatru și Film, Departamentul  Cinematografie și Media, U.B.B. Cluj-Napoca/ jurnalist senior TVR Cluj