Despre ROSFERA

Print Friendly, PDF & Email

URMĂRIȚI PE REȚELE SOCIALE ETICHETELE NOASTRE (HASHTAG-uri): #rosfera #reteauacreativilor #cerculinspiratilor #infocusrosfera #ateliererosfera  #galeriarosfera #rezidentapentrucreativi #atelieredemesteritbucurii #atelieredescriere #atelieredeidentitate #atelieredeistorie #lavitamaramureseana #girueta #nomada #inritmuluniversului #punctedecultura #atmosferainrosfera 

 

Alege produse și servicii creative românești din GALERIA ROSFERA

#activitatieditoriale

#designdeprodus

Programează-ți o oră creativă în ATELIERE  @ ROSFERA

Luni-vineri, între orele 18-19 (detalii pentru programare în paginile atelierelor)

MEMBRII REȚELEI CREATIVILOR sunt susținuți prin implicarea în proiectele derulate și promovarea lor sau a activităților lor.

Spațiul ROSFERA sau lumea ROSFERA depășește granițele României, întinzându-se oriunde există amprente creative lăsate de români sau acolo unde străini au realizat creații inspirate de patrimoniul românesc =  INFOCUS ROSFERA

logo rosfera

ROSFERA este concepută ca o zonă cu inspirație românească, destinată conexiunilor între reprezentanți ai industriilor creative, dar remarcăm și creativitatea celor care nu au făcut o profesie din abilitățile și pasiunile lor, cu scopul de a crea căi de comunicare și a realiza proiecte interdisciplinare = REȚEAUA CREATIVILOR & CERCUL INSPIRAȚILOR

cusatura logo rosfera

Sigla RoSfera este inspirată dintr-un motiv cusut de Gafta Dîncu din Runcu Salvei, județul Bistrița Năsăud, pe o cămeșe rămasă moștenire nepoatei, Maria. Acest detaliu cusut pe o ie s-a potrivit a înlocui litera O din numele ROSFERA, care reprezintă conexiunea unor creativi români, precum cruciulițele unite într-un întreg pentru a se contura o formă cu o semnificație (sigla și întreg proiectul de identitate pentru ROSFERA se realizează împreună cu NEGRU PE ALB - www.negrupealb).

REALIZĂRI

2017

 • Inițiativa a apărut cu scopul de a aduna produse și servicii românești într-o GALERIE ROSFERA (care a fost administrată o vreme de Infocus S.R.L.), deoarece o dezvoltare sustenabilă depinde și de o susținere reciprocă, iar astfel ne-am lovit de nevoia de a găsi idei care să ne impresioneze întâi pe noi, pentru a le putea recomanda clienților.
 • Împreună cu EDITURA SAGA, a început proiectul POVEȘTI DE MESERIAȘI, cu ocazia STREET DELIVERY din Baia Mare, unde s-au adunat mulți meșteșugari si profesioniști.

2020

 •  DESCIFREAZĂ MARAMUREȘUL

2021

 • A început să se contureze o REȚEA A CREATIVILOR (din mai 2021, la Asociația Rosfera), în care să unim idei, proiecte, activități și, mai ales, să creăm conexiuni între cei care activează în domenii ale industriilor creative (- publicitate și marketing, - arhitectură, - meșteșuguri, - design: de produs, grafic și de modă, - film, - TVvideo, radio și fotografie, - IT, software și servicii computerizate, - activități editoriale, - muzee, galerii și biblioteci, - muzica, - artele spectacolului, - arte vizuale).

 • La REZIDENȚA PENTRU CREATIVI (ediția a II-a) am ales tema GIRUETA, proiect care este continuu).

 • Unul dintre scopurile Asociației Rosfera este starea de bine. MENTORI din diverse domenii creative și PSIHOLOGI sunt implicați pentru a-i îndruma pe cei care vor să fie DISCIPOLI, pentru un moment sau pentru un proces creativ, și caută soluții în diverse aspecte ale vieții - să învețe cum să realizeze produse sau acțiuni creative, dar și cum să gestioneze stări emoționale sau starea de bine, zi de zi, pas cu pas.

2022

 • REZIDENȚA PENTRU CREATIVI (ediția a III-a, cu tema NOMADA, proiect care este continuu).

 •  Am pus pe roate Atelie.RE este un spațiu (virtual și real - în Baia Mare) unde participanții pot urma pașii procesului de DESIGN DE PRODUS folosind soluții RE.

 • La Street Delivery Baia Mare (octombrie, Parcul Dacia) am avut un PUNCT DE CULTURĂ în calea publicului.

 • Au început să apară soluții pentru părinți la ATELIERE DE MEȘTERIT BUCURII PENTRU COPII și la ATELIERE DE MEȘTERIT BUCURII ÎN SPECTRUL AUTISMULUI.

2023

 • REZIDENȚA PENTRU CREATIVI (ediția a IV-a, cu tema ÎN RITMUL UNIVERSULUI, proiect care este continuu).

 • În colaborare cu EDITURA SAGA și cu NEGRU PE ALB, se desfășoară trei noi ATELIERE DE MEȘTERIT BUCURII.
1
ani de activități internaționale
1
produse/ servicii creative
1K
#atmosferainrosfera
1
REPREZENTANȚI AI INDUSTRIILOR CREATIVE
SCOPURI

În demersul nostru de a susține creativi, am obținut chiar noi susținere din partea multor persoane, companii, instituții sau organizații, care activează în domenii ale industriilor creative și nu numai... Astfel se împlinește scopul principal - de a uni idei, proiecte... -, iar activitățile celor interconectați în REȚEAUA CREATIVILOR se desfășoară în cadrul juridic al Asociației Rosfera. Prin prisma proiectelor dezvoltate în diferite contexte creative, avem intenția să conturăm și să difuzăm în întreaga lume imagini ale unor regiuni românești și ale valorilor de aici, dar mai ales să contribuim la bunăstarea locuitorilor prin implicarea creativilor în activități cu caracter social, educativ, ecologic etc.

REZIDENȚA PENTRU CREATIVI (IV)

2023 (a treia ediție - tema: ÎN RITMUL UNIVERSULUI)

LAVIȚA

(proiect continuu)

GIRUETA

ARTIZANI ȘI CLĂDIRI CU VALOARE

(tema ediției a doua a Rezidentei pentru creativi, 2021 - proiect deschis continuu)

POVEȘTI DE MESERIAȘI

Adunate în colaborare cu Editura Saga

(proiect continuu)

DESCIFREAZĂ MARAMUREȘUL

Simboluri și tradiții

Atelie.RE

- Atelie.RE velo-moto-auto

- Atelie.RE cu lemn

- Atelie.RE cu textile

ATELIERE DE MEȘTERIT BUCURII

- Atelier de meșterit bucurii pentru copii

- Atelier de meșterit bucurii în spectrul autismului

- Atelier de scriere

- Ateliere de identitate

PUNCTE DE CULTURĂ

Biblioteca de la bloc/ 

Puncte de cultură cu Laviță

#ATMOSFERAINROSFERA

Filmări, fotografii, reportaje

(proiect continuu)

Dăruind vei dobândi

Susțineți (www.rosfera.ro/sustine) acest proiect si celelalte activități de la RoSfera * distribuind postările noastre, iar dacă aveți posibilitatea * fie să redirecționați din impozitul pe venit personal sau afacerii, * fie să sponsorizați sau * să donați, fiind ONG, depindem de implicarea celor care ne apreciază activitatea pe care o desfășurăm împreună cu colaboratorii.

Voluntariat/ Parteneriate

Implicare în proiectele și activitățile noastre 

Găzduirea unor activități în spații/ ateliere 

VOLUNTARII (creativi și nu numai) sunt promovați pe căile noastre și pot beneficia de diverse oportunități din activitățile noastre sau din partea partenerilor

PARTENERII (companii, organizații, instituții) sunt piloni de bază ai activității noastre și dorim să le susținem activitatea, la rândul nostru, prin metode și căi agreate reciproc.

Financiar

Donații

Sponsorizări

 Redirecționare 3,5% sau 20% 

SPONSORII ȘI CEI CARE NE SUSȚIN CU DONAȚII vor avea de câștigat accesul la valorile pe care le promovăm și la activitățile pe care le derulăm, precum și beneficii anunțate în cadrul fiecărei activități în parte (donații putem primi și în contul ASOCIAȚIEI ROSFERA, înregistrată la Registrul Comerțului/ Asociațiilor și Fundațiilor nr. 341/ 25.05.2021, C.I.F. 44439483, RO53 RNCB 0182 1701 7408 0001, deschis la BCR, iar pentru sponsorizări vă rugăm să ne contactați).

Ne-ar putea fi utile

Servicii sau donații de cărți, materiale sau obiecte care pot fi refolosite/ recreate

În PUNCTELE DE CULTURĂ sau în atelierele noastre ne-ar fi de folos implicarea prin servicii sau donații, astfel ne susțineți activitățile și proiectele și putem, la rândul nostru, să susținem creativii.

PARTENERI

care ni s-au alăturat

 

Apreciem și pe această cale implicarea celor care ni s-au alăturat în proiect:

Consiliul Judetean Maramures_sigla
CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ

ASOCIAȚIA CULORI UNITEASOCIAȚIA VALEA VERDE.


ASOCIAȚIA City makersEDITURA SAGA
Negru pe ALb