Rețeaua creativilor
Am creat câteva instrumente de comunicare pentru creativii care doresc să primească informații despre oportunități, colaborări, finanțări în domenii ale industriilor creative, dar și pentru a avea un spațiu virtual unde se pot prezenta proiecte creative sau oferte. Vă invităm să vă înscrieți în grupurile:
CE ROST ARE?
Prima ediție a Rezidenței pentru creativi (de la Baia Mare) s-a desfășurat în 2020, cu scopul de a crea o REȚEA A CREATIVILOR, pentru a se face conexiuni între parteneri din industrii creative din zona Maramureșului, cu intenția de a cuprinde în această rețea și creativi din întreaga țară sau care își desfășoară activitatea în diaspora.
INDUSTRII CREATIVE: publicitate și marketing, arhitectură, meșteșuguri, design: de produs, grafic și de modă, modă, film, TV, video, radio și fotografie, IT, software și servicii computerizate, activități editoriale, muzee, galerii și biblioteci, muzica, artele spectacolului și arte vizuale.
În fiecare an, prin fiecare întâlnire a creativilor la Rezidența de la Baia Mare sau prin proiectele și activitățile desfășurate, ne propunem să interconectăm membri ai industriilor creative pentru a ne susține reciproc, dar și pentru a contribui la dezvoltarea și promovarea unor regiuni și valori românești.
MEMBRII REȚELEI CREATIVILOR sunt susținuți prin implicarea în proiectele derulate și promovarea lor sau a activităților lor. Rezultate ale activității lor sunt prezentate în GALERIA ROSFERA.
Reprezentanții industriilor creative uniți în REȚEAUA CREATIVILOR @ ROSFERA sunt prezentați în această pagină și indicăm câteva modalități prin care oricine le poate susține activitatea. Fiecare dintre aceștia ne-au susținut în activități și proiecte, astfel că, la rândul nostru, îi promovăm și îi susținem, iar interconectarea creativilor în proiecte comune ar fi cel mai important succes.
GALERIA REPREZENTANȚILOR INDUSTRIILOR CREATIVE ROMÂNEȘTI @ ROSFERA
#activitatieditoriale
Editura Saga
#artevizuale
#meșteșuguri
Autori
Specialiști în comunicare, publicitate, marketing
Artiști (arte vizuale, artele spectacolului, muzică)
Roxana CSUCSAK
artist plastic - discipol (sculptură)
implicată în proiectele: Lavița, Ateliere de meșterit bucurii - Ateliere de identitate
Laura CODREANU
psiholog, artist plastic - mentor (fotografie)
implicată în proiecte: Lavița, Ateliere de meșterit bucurii - Ateliere de identitate
grafician (ilustrație pentru carte, grafică digitală)
implicată în proiectele: Ateliere de meșterit bucurii - Ateliere de scriere
Radu TĂRȚAN
colecționar de artă, manager cultural - mentor
implicat în proiectele: Lavița, Nomada
Meșteșugari/ Artizani
MACZO Istvan
maestru tinichigiu - MENTOR
implicat în proiectele: Girueta, Ateliere de meșterit bucurii - Ateliere de identitate
Lucian ILIEȘ
psiholog, meșter pentru lemn
implicat în proiectele: Nomada, Ateliere de meșterit bucurii - Ateliere de identitate
artizan (textile)
implicat în proiectele: Ateliere de meșterit bucurii - Ateliere de textile, Ateliere de identitate
PARTENERI DIN INDUSTRII CREATIVE
Apreciem și pe această cale implicarea celor care ni s-au alăturat în proiecte sau activități:
CONSULTANȚI:
- Dr. MIHAIELA ILEA - referent științific, lector universitar la Facultatea de Teatru și Film, Departamentul Cinematografie și Media, U.B.B. Cluj-Napoca/ jurnalist senior TVR Cluj
- RADA PAVEL - specialist în Comunicare și ghid de turism
- Dr. SERGEAN OSMAN - doctor în Istorie
- Drd. OANA ENĂȘEL - specialist în Marketing, doctorand la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, U.B.B. Cluj-Napoca
- VASILE SLIVCA - profesor de Istorie
Susținerea industriilor creative – o soluție pentru bunăstarea unei regiuni
Industriile creative românești sunt un adevărat motor al economiei naționale și la nivel de regiuni, cu un impact consistent atât în ceea ce privește veniturile, dar și din punctul de vedere al imaginii pe care o formează României. Drept dovadă a impactului pe care creativii îl pot avea asupra dezvoltării unei localități stă orașul Cluj-Napoca, unde susținerea domeniului IT (dar și a altor domenii creative și culturale) a determinat un avânt al orașului, care a făcut ca nivelul de viață de aici să fie mult peste cel al majorității marilor așezări urbane din țară.
GHIDUL O.N.G.-ului
proiect susținut de
CONEXIUNI ȘI SUSȚINERE RECIPROCĂ
Unind creativii, îi interconectăm într-o rețea în care fiecare să contribuie cu ceea ce știe să facă cel mai bine și să completeze cu o idee, cu o soluție sau cu o realizare proiectele celorlalți. De exemplu, un creator de site-uri poate oferi realizarea unei pagini web pentru un artist sau pentru o instituție din domeniul industriilor creative, iar în schimb să primească un proiect grafic sau fotografii necesare pentru propriile proiecte.
De asemenea, comunitatea creativilor primește suport și consultanță din partea unor colaboratori ”necreativi”, dar necesari în activități creative pentru necesități de funcționare – contabilitate, sfaturi juridice, consultanță pentru aplicare la finanțări etc. Persoane creative, instituții sau firme care activează în industriile creative ale unei regiuni sunt menționate, cu recomandările noastre la fiecare categorie.
În funcție de implicarea în proiectele noastre, vom susține creativii prin realizarea unei pagini de prezentare sau a unui site web dedicat activității proprii, a unor pagini pe una sau mai multe rețele sociale, prin soluții de comunicare online și offline, promovare sau consultanță în acest sens etc. Produsele sau realizările creativilor sunt promovate și prin intermediul GALERIEI Rosfera, fiind în dezvoltare și un spațiu în centrul vechi al orașului Baia Mare.
Susțineți (www.rosfera.ro/sustine) acest proiect si celelalte activități de la RoSfera
* distribuind postările noastre,
iar dacă aveți posibilitatea
* fie să redirecționați din impozitul pe venit personal sau afacerii,
* fie să sponsorizați sau
* să donați,
fiind ONG, depindem de implicarea celor care ne apreciază activitatea pe care o desfășurăm împreună cu colaboratorii.