Puncte de cultură

Biblioteca de la bloc/ Puncte de cultură cu laviță

Căutăm rafturi, cărți sau alte obiecte care pot fi folosite sau refolosite în PUNCTELE DE CULTURĂ

CULTURA ÎN CALEA PUBLICULUI

În astfel de PUNCTE DE CULTURĂ, locatari ai blocurilor beneficiare sau trecători prin preajma punctelor de cultură amenajate în locuri publice au acces la informații și produse culturale, dar pot contribui și la dotarea acestor locuri cu cărți sau alte obiecte care pot fi refolosite în scopuri culturale.

Identitate culturală

Produse și valori culturale sunt puse la dispoziția publicului și promovate prin materiale informative sau activități

3 R

Reducere, Refolosire, Reciclare a obiectelor cu care se poate face cultură

PROIECTE INCLUSE ȘI DEZVOLTATE

Rezidența pentru creativi

Baia Mare, 2021 

(a doua ediție - tema: RECREAT ÎN MARAMUREȘ)

 

La prima ediție a Rezidenței pentru creativi am avut ca scop inițierea  unor conexiuni între cei care activează în domenii ale industriilor creative, iar la această a doua ediție, ne propunem să mergem mai departe și să creăm conexiuni între creativi și public, punți de acces pentru publicul de orice nivel spre cultură sau să punem cultura în calea publicului.

Vom investiga, așadar, modalitățile prin care să realizăm aceste scopuri, vom cerceta contexte culturale pe care să le evidențiem și vom căuta concepte de a amenaja PUNCTELE DE CULTURĂ (biblioteci la bloc sau în alte comunități, dar și puncte de cultură în spații publice).

LAVIȚA

Banca-ambasadoare a Maramureșului

 

Concepte adunate prin intermediul proiectului LAVIȚA - banca-ambasadoare a Maramureșului ar putea să-și găsească locul în spații publice, fiind obiecte care pot fi incluse în PUNCTE DE CULTURĂ, împreună cu cutii pentru cărți sau cu alte soluții de amenajare.

Orice propunere sau susținere în acest scop ar fi de folos pentru a realiza PUNCTE DE CULTURĂ (locatari sau alte comunități interesate, voluntari, sponsori sau donatori/ alți parteneri).

PARTENERI

Instituțiile, organizațiile sau companiile pot contribui la dezvoltarea acestui proiect, beneficiind totodată de promovarea activităților sau a produselor în PUNCTELE DE CULTURĂ sau pe căile noastre de comunicare.

PARTENERI

care ni s-au alăturat

 

Apreciem și pe această cale implicarea celor care ni s-au alăturat în proiect:

Editura Saga

www.editurasaga.ro

,

,

Asociația

VALEA VERDE

ROSFERA
1
Propuneri de design de produs/ ALTE EXPRIMĂRI CREATIVE
10
Creativi
10
PARTENERI